• Kunstiteraapia
  • Kunstiteraapia
  • Kunstiteraapia
  • Kunstiteraapia
  • Kunstiteraapia
  • Kunstiteraapia
  • Kunstiteraapia

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np474/domains/kunstiteraapiad.ee/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np474/domains/kunstiteraapiad.ee/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198
gruppidele PDF Print E-mail

Kunstiteraapia, nagu ka teised teraapia vormid, toimub sageli ka grupitööna. Grupis toimuv kunstiteraapia loob võimaluse laiemaks kommunikatsiooniks, interaktsiooniks, läbirääkimisteks ning isikliku kogemuse jagamiseks. Kunstiteraapia grupp annab tagasisidet, kuidas isik ja tema kunstiline eneseväljendus teistele mõjub. Jagatud kunstiline kogemusena tekib ühtne õhkkond, mis annab võimaluse luua kontakte teistega, kellel on sarnased probleemid.

Kunstiteraapiline protsess ja selle tulemus annab võimaluse ennast reflekteerida ja taaskogeda “vana” ning kohtuda “uue” iseendaga. Grupis töötamine aitab arendada teistega arvestamist, ühtekuuluvustunnet, empaatiavõimet, eneseväljendusoskust jne. Grupp tekitab tunde, et oma murega ei olda üksi, et ollakse aktsepteeritud ja toetatud, on võimalus toetada teisi..

Terapeudi roll võib kunstiteraapia grupis olla nii aktiivne kui passiivne. Aktiivse terapeudi roll näeb ette rohkem suunavat lähenemist ning passiivne omakorda lähtub grupi poolt pakutud teemadest ja vabast kunstilisest eneseväljendusest (nn avatud stuudio grupp).